Gouden Konijnen Mandjes

Koppelen van konijnen

Hoe verloopt de koppeling van konijnen, en hoe gaat dit bij onze opvang?

Konijnen Bunny en Bonny Geen koppeling verloopt bij konijnen hetzelfde. Soms is het liefde op het eerste gezicht, maar in de meeste gevallen is wat meer tijd en geduld nodig. Om het koppelen goed te laten verlopen en de kans van slagen te verhogen hebben we deze informatie opgesteld.

Bij onze opvang

Als u een konijn uit onze opvang wilt adopteren zijn er verschillende mogelijkheden. We laten ze konijnen meestal eerst kennis maken op neutraal terrein. Als deze eerste kennismaking goed verloopt of als u ervaring heeft met koppelen kunt u zelf thuis verder koppelen. Hierbij bespreken we uiteraard goed alle stappen en als er vragen of problemen zijn kunt u ons altijd bereiken.

Een andere mogelijkheid is dat u uw konijn tijdelijk bij ons laat logeren. Wij laten de konijnen dan langzaam aan elkaar wennen. Dit doen we bijvoorbeeld als de konijnen tijdens de eerste kennismaking absoluut niet met elkaar overweg kunnen. Dit is echter niet altijd mogelijk aangezien we hierbij afhankelijk zijn van de ruimte bij en tijd van onze opvangadressen. U moet er ook rekening mee houden dat het koppelen de ene keer maar enkele dagen de tijd kost, maar ook een week of zelfs langer kan duren. U kunt hierover ook altijd contact met ons opnemen.


Meer informatie en tips over het koppelen van konijnen volgt